Cultuur

Cultuur snuiven
Ook voor een dagje cultuur snuiven is onze camping een goede uitvalsbasis. We liggen met onze camping aan de doorgaande weg naar Zwolle, binnen een half uur staat u in hartje van Zwolle. Perfect dus voor een dagje shoppen.

Echter Zwolle heeft veel meer te bieden dan alleen haar winkelaanbod. Het bekroonde museum de Fundatie is zeker de moeite waard, maar ook een bezoekje aan de verhalenboot in de grachten is erg leuk. Daarnaast is er een groot theateraanbod in de omgeving en zijn er veel aansprekende evenementen in de zomermaanden te bezoeken, vaak gratis!

Tips
Een aantal cultuur tips voor u:

1. OmmerBissingh
Met aansprekende thema’s en de eeuwenoude jaarmarkt is de Ommer Bissingh het evenement waar u geweest moet zijn. In juli en augustus is het iedere woensdag Bissingh. Elke Bissingh dag heeft een ander thema waaraan diverse activiteiten verbonden zijn.

2. Fundatie Zwolle
Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin bij Heino en Museum de Fundatie in Zwolle.   

3. Kasteel Eerde
Tussen dubbele grachten, geflankeerd door twee bouwhuizen, bevindt zich kasteel Eerde. De versieringen op de middenpartij van het gebouw en het authentieke interieur tonen de macht en rijkdom van de vroegere eigenaren.

4. Museum Staphorst
Staphorst, een gemeente met vele gezichten, spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt en de vele tradities en gewoonten, maken Staphorst tot een unieke gemeente. Het museum biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken.

5. Nationaal Tinnen Figuren museum
Op 10 mei 1985 opende het Nationaal Tinnen Figuren Museum zijn deuren in Ommen en sinds de algehele vernieuwing in 2006 is het een mooi, modern en gastvrij museum. Hier vertellen tinnen figuren, samen met ensceneringen en kunst boeiende verhalen uit onze cultuur en geschiedenis.

6. Theater de Voorveghter
Theater De Voorveghter in Hardenberg is in 1989 ontstaan uit een kleine zaal waarin al verschillende jaren kleinschalige culturele activiteiten plaatsvonden. Door de jaren heen is de capaciteit van het theater sterk uitgebreid. Theater De Voorveghter zorgt ervoor dat de bezoeker een warm welkom krijgt in een sfeervolle accommodatie om te kunnen genieten van een ontspannen avondje uit.

7. Beeldentuin Witharen
Beeldentuin Witharen is het bedrijf van meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema. Zij wonen en werken hier inmiddels  29 jaar, en hebben  beiden een eigen werkplaats. In galerie de Schaapskooi laat Louis zijn meubels zien. In keramiekatelier de hooiberg heeft Thea haar werk en expositieruimte. Daarnaast is er een prachtige  beeldentuin van 15.000m2. De toegang is gratis

8. Kaasmakerij en boerderij Heileheuver
In de ochtend wordt er om de dag kaas gemaakt en vanachter een glazen wand kan men toekijken. Kijken naar werkende mensen is altijd leuk. Toch? De boerderij is vrij toegankelijk, De koeien, kalfjes en de boer zijn blij met uw bezoek dus hou dat zo en gedraag u als gast.