Natuur

Camping Anna’s Hoeve ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, midden in het hart van het Vechtdal. Camping Anna’s Hoeve in Ommen is de ideale uitvalsbasis voor uw ontdekkingsreis door het Vechtdal.

Om alvast in de vakantiestemming te komen, vindt u hieronder een aantal pareltjes van het Vechtdal, die u volgens ons niet mag missen!

Onze persoonlijke top 10:

10. Natuurinformatiecentrum Ommen
Het Natuurinformatiecentrum Ommen is gevestigd in de Besthemenermolen en een goed startpunt voor veel fiets- en wandelroutes.

9. Landgoederen Dalfsen
Rondom Dalfsen zijn een aantal schitterende landgoederen, stijlvolle landhuizen en stoere kastelen te vinden. Speciaal voor de liefhebber van romantiek is de landgoedroute een aanrader.

8. Verhalenpunten
In het fietsroutenetwerk rondom Ommen vindt je op veel plaatsen zogenaamde Verhalenpunten. Op deze punten komt door het trappen op een pedaal een verhaal tot leven.

7. Geocaching
Wandelen in het Laerbos is nu nog leuker. Gewapend met GPS gaat u op zoek naar de Geocache ‘Big Five van het Vechdal’. De Geocache begint bij de camping.

6. Vijvertuinen Ada Hofman
Een bezoekje aan de vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen is perfect om inspiratie op te doen voor uw eigen (vijver)tuin. Gewoon genieten van de meer dan 30 vijvertuinen kan natuurlijk ook!

5. Sahara
Beerze en haar Zandverstuivingen. Zowel wandelend als fietsend is dit gebied te ontdekken. Door het steken van plaggen en ontbossing in de Middeleeuwen ontstond de ‘Sahara’. Een stukje bijzondere ontstane natuur met een eigen karakter.

4. Koesafari
De bijzondere Koesafari van Simone Jansen. Door de ANWB verkozen tot meest innovatieve uitje in 2012.

3. Kanoafzaktocht Regge-Vecht
De Regge heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan met als resultaat een prachtig natuurgebied. Een kanotocht is de perfecte manier om van al dit bijzonders te genieten. boek via de receptie uw kano. Wij kunnen u ook wegbrengen voor een afzaktocht vanaf de laatste stuw terug naar de Camping (12,5 km).

2. Wandeltochten
Wandelen in het Vechtdal. Ommen is wandelgemeente 2013 en Hardenberg werd een goede tweede in 2014. Via het wandelroutenetwerk zijn tal van bijzondere routes te lopen. We kunnen niet kiezen welke de mooiste zijn, maar wat u zeker niet moet missen zijn: de Steile Oever, Eerder Achterbroek en de Lemelerberg.

1. Fietstochten
Fietsen in het Vechtdal. Fietsen door Ommen-Zuid en terug over de stuw van Vilsteren en langs het fietspad Varsen, gewoonweg bijzonder. U kunt bij ons terecht voor het huren van 2 elektrische fietsen inclusief routes per GPS.