Natuur

Camping Anna’s Hoeve ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, midden in het hart van het Vechtdal. Camping Anna’s Hoeve in Ommen is de ideale uitvalsbasis voor uw ontdekkingsreis door het Vechtdal.

Om alvast in de vakantiestemming te komen, vindt u hieronder een aantal pareltjes van het Vechtdal, die u volgens ons niet mag missen!

Onze persoonlijke top 10:

1. Fietstochten: (elektrische) fietsen huurt u bij ons!
Fietsen in het Vechtdal en genieten van prachtige natuur. Fietsen door Ommen-Zuid en terug over de stuw van Vilsteren en langs het fietspad Varsen, gewoonweg bijzonder. U kunt bij ons terecht voor het huren van elektrische en gewone fietsen inclusief routes per GPS.

2. Geocaching
Wandelen in het Laerbos is nu nog leuker. Gewapend met GPS gaat u op zoek naar de ‘Big Five van het Vechdal’. De geocaching begint bij de camping en brengt u langs de mooiste plekjes van het Laerbos.

3. Kanoafzaktocht Regge-Vecht
De Regge is een prachtig en rustig natuurgebied. Een kanotocht is de perfecte manier om van al dit bijzonders te genieten. boek via Rederij Peters uw kano. Wij kunnen u ook wegbrengen voor een afzaktocht vanaf de laatste stuw terug naar de Camping (12 km).

4. Koesafari Erve Vechtdal 
Langs één van de mooiste plekjes van de Overijsselse Vecht, verscholen achter een eeuwenoud bos ligt Erve Vechtdal. Op deze bijzondere plek, waar de natuur nog alle ruimte krijgt, wonen de Brandrode Vechtdal runderen van Simone Koggel. Ga met Simone mee op Koe Safari en breng een bezoek aan de kudde.

5. Wandeltochten
Het Vechtdal is een prachtig gebied om prachtige wandelingen te maken. Via het wandelroutenetwerk zijn tal van bijzondere routes te lopen. We kunnen niet kiezen welke de mooiste zijn, maar wat u zeker niet moet missen zijn: de Steile Oever, Eerder Achterbroek en de Lemelerberg.

6. Sahara
Beerze en haar Zandverstuivingen. Zowel wandelend als fietsend is dit gebied te ontdekken. Door het steken van plaggen en ontbossing in de Middeleeuwen ontstond de ‘Sahara’. Een stukje bijzondere ontstane natuur met een eigen karakter.

7. Vijvertuinen Ada Hofman
Een bezoekje aan de vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen is perfect om inspiratie op te doen voor uw eigen (vijver)tuin. Gewoon genieten van de meer dan 30 vijvertuinen kan natuurlijk ook!

8. Verhalenpunten
In het fietsroutenetwerk rondom Ommen vindt je op veel plaatsen zogenaamde Verhalenpunten. Op deze punten komt door het trappen op een pedaal een verhaal tot leven.

9. Landgoederen Dalfsen
Rondom Dalfsen zijn een aantal schitterende landgoederen, stijlvolle landhuizen en stoere kastelen te vinden. Speciaal voor de liefhebber van romantiek is de landgoedroute een aanrader.

10. Natuurinformatiecentrum Ommen
Het Natuurinformatiecentrum Ommen is gevestigd in de Besthemenermolen en een goed startpunt voor veel fiets- en wandelroutes.