Recreatief

Recreatief dagje 
Wilt u een dagje recreatief vermaak? In de zomermaanden is Ommen bij uitstek de plek om te zijn. Elke dag wordt er wel een evenement in één van de Vechtdalgemeenten georganiseerd, ook de attractieparken Hellendoorn en Slagharen liggen op maximaal 20 minuten rijden.

Ommer Bissingh
Elk jaar vinden in Ommen weer de gezellige Ommerbissinghdagen plaats. Elke Bissinghdag heeft zijn eigen thema, waarbij de jaarlijkse Boerendag tot onze favorieten behoort. Elke Bissinghdag wordt afgesloten met live-muziek op de Markt en de diverse pleintjes.

Andere tips voor een recreatief dagje
Verder hebben we nog een aantal leuke tips om uw vakantie extra leuk te maken:

1. Kanotocht in Ommen
‘S ochtends start u vanuit Archem voor een prachtige kanotocht over de natuurlijke Regge. Onderweg heeft u kans om de ijsvogel te spotten. Onderweg zijn er tal van plekjes waar u aan kunt leggen om te genieten van een heerlijke picknick.

2. Sloepenverhuur
Heerlijk even en paar uurtjes uitwaaien op de Vecht in Overijssel. Bij Rederij Peters kunt u verschillende soorten sloepen huren. Geniet bijvoorbeeld in alle rust van een tocht in de elektrische (geruisloze) Vechtsloep.

3. Funbike Tour
Fiets op knalroze ligfietsen door het prachtige Vechtdal. Het fietsen op de knalroze funbikes is even wennen, maar na de instructies en een kleine proefrit, fiets je er zo mee weg!

4. Escape Room
Het in 1912 gebouwde vrachtschip Semper Avanti is het grootste vrachtschip op de Overijsselse Vecht. Maar in 1963 slaat het noodlot toe en wordt de altijd gevreesde angst werkelijkheid: door een aanvaring zal het schip binnen een uur zinken. Kunnen de matrozen de dichtstbij zijnde haven nog bereiken?

5. Pitch & Putt Lemele
Ook zonder golfbrevet bent u van harte welkom op het golfterrein Pitch&Putt in Lemele. Met vrienden een balletje slaan op het 18holes parcours aan de voet van de Lemelerberg is erg gezellig. Ondertussen even bijkomen, kan op het terras met mooi uitzicht over de landerijen!

6. Rokes Erf
Neem een kijkje op Rokes Erf en adem de sfeer in van het boerenleven. Volg het klompenpad, dool in het maisdoolhof en neem gerust een kijkje in de stallen.

7. Ballonvaarten vanaf de camping
Wanneer er voldoende interesse is (min. 6 personen) dan kunnen wij u in contact brengen met een ballonvaarder voor een vaart vanaf de camping. Een ervaring om nooit te vergeten!

8. Wijngoed de Reestlandhoeve
De Reestlandhoeve is gelegen in het Reestdal. Neem een kijkje in de wijngaard, via het informatieve Wijnwandelpad lees je alles over het proces in de wijngaard en wijnmakerij. Daarna kun je in de Wijnwinkel kort wat proeven aan de bar voordat je je keuze maakt, of in de Wijnbar een uitgebreide proeverij volgen.